Telefoon: +31(0)315 65 92 40

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen; omdat onze omgeving ons lief is!

and holding a light bulb with sunset power concept

Amco To Be Remembered  neemt haar verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Zo produceren wij bijna alleen met FSC en PEFC gecertificeerd papier. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk en PEFC –keurmerk verzekeren dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Sinds februari 2016 is Amco zelf ook FSC gecertificeerd en dit geeft aan dat Amco gerechtigd is om producten met het FSC-logo te leveren.

Hoogwaardige technologie met een milieuvriendelijk karakter.

Als onderdeel van een van de grootste grafische bedrijven in Nederland hebben wij onze productie voor een groot gedeelte in eigen beheer. Hierdoor hebben wij ook de grootste controle over de bedrijfsactiviteiten. Sinds 2012 beschikt onze drukkerij over CO2 neutrale drukpersen in Dinxperlo. De Heidelberg Speedmaster Anicolor en  tevens heeft de drukkerij in 2015 een Xerox iGen4 in gebruik genomen. De iGen4 gebruikt speciale non-toxic inkten en bestaat voor 97% uit herbruikbare componenten, waardoor deze digitale pers prima past binnen onze milieuvriendelijke productie. Voor de offsetplaten gebruiken wij een chemieloze plaatbelichting.

Tevens heeft onze drukkerij het ISO 9001 certificaat, ISO 14001 certificaat,  ISO 12647 certificaat, duurzaam inkopen certificaat en  het arbo certificaat. Kortom maatschappelijk ondernemen is voor ons de gewoonste zaak. Bij de selectie van leveranciers wordt de voorkeur gegeven aan leveranciers die voldoen aan door ons gestelde eisen op terrein van MVO. De zorg voor het milieu wordt bij de Amco To Be Remembered als een vanzelfsprekend deel van de bedrijfsvoering beschouwd.

Eind 2015 hebben we als groep besloten nog een stap verder te gaan door een deel van de door ons gebruikte energie zelf op te gaan wekken. We hebben besloten om te investeren in de aanleg van zonnepanelen op het dak van ons logistiek centrum. Totaal bestaat de installatie uit 400 panelen die een geschatte jaaropbrengst hebben van 100.000 kW/h. Gemiddeld gebruikt een gezin 3.500 kW/hj per jaar dus de installatie zou ca. 30 huishoudens kunnen voorzien in hun energiebehoefte. De duurzaam opgewekte energie zullen we grotendeels gebruiken ten behoeve van de bedrijfsvoering, slechts een gering deel zal teruggeleverd worden aan het openbare energienet. De aanleg is gestart en het gehele project zal naar verwachting eind maart opgeleverd kunnen worden.

 Maatschappelijke betrokkenheid

Amco To Be Remembered geeft om haar medemens. Naast het feit dat de Amco To Be Remembered een veilige en gezonde werkplek biedt aan haar werknemers, en dit mede door oa. milieuvriendelijkere auto’s stimuleert, voelen wij ons betrokken bij de maatschappij. Zo steunen wij onder andere Uitvaartmuseum “Tot Zover” en hebben wij jarenlang stichting “Make a Memory” ondersteund om zodoende te groeien als organisatie en hebben wij met een deel van de opbrengst van ons product “Hart onder de riem” een donatie kunnen doen aan stichting Hart voor Kinderen.

 In ontwikkeling blijven

Ook op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft Amco To Be Remembered in ontwikkeling. We blijven onszelf onderwerpen aan een frisse blik en zijn altijd alert op punten waarin nog verbetering mogelijk is.

“Maatschappelijk verantwoord, nu en in de toekomst!”

Tevreden klanten

Wij werken al vele jaren samen met Amco. Het contact zowel telefonisch als per mail is altijd prettig en niets is te gek!

“Betrouwbaarheid en kwaliteit, dit is wat ik lever, en ook verwacht van mijn leverancier. Naast een mooi assortiment is Amco ook een fijn bedrijf om mee samen te werken“

“Wij doen al jaren zaken met Amco. Ze hebben een goede service, zijn betrouwbare contacten en hebben mooie en kwalitatieve goede producten”

Waarom AMCO?

icon
Snelle levering

Tot 16:00 bestellen, dezelfde dag verstuurd

icon
Breed assortiment

> 100 soorten rouwenveloppen in verschillende formaten en papierkwaliteiten en sluiting.

icon
Uitstekende service

Rouwenveloppen zijn standaard per 25 stuks gecellofaneerd.